Det är inte lätt att organisera en flytt från grunden, speciellt om det är första gången. Skicka dina tillhörigheter, få rätt visum, fråga om certifikat … Har du tänkt på ditt husdjur och dess flyttning? Läs våra bästa tips för att organisera ett djurtransport!

Vi alla har så många saker att planera när man förbereder inför en internationell flytt, att vi glömmer (nästan fullständigt) om våra husdjur – såvida det inte är vår första flytt med dem. Sanningen är att massor av utlänningar inte tänker på hur de kan flytta sina husdjur tills de bokar sin flygresa och märker att det finns vissa begränsningar.

Tyvärr , att flytta ditt husdjur är inte en snabb process, utan en lång, som kräver tid och tålamod. I vår senaste artikel i denna sällskapsdjurs flytt serie, har vi bett våra flytt experter att förse oss med de bästa tipsen för flytten och en lyckad anpassning i det nya landet.

  1. Börja planera så snart som möjligt

Från kontroll till vacciner för att organisera den internationella transporten, behöver flytten med ditt husdjur mycket förberedelse och det är inte definitivt en dags sak (inte en vecka eller en månad). Det är därför ju tidigare du får information om vad som behövs göras, desto bättre.

När du flyttar utomlands med ditt husdjur, tänk på att kontakta en specialiserad sällskapsdjurs företag – Internationella djur föreningen – för att säkerställa att ditt husdjur transporteras säkert till ditt nya hem.

Några specialiserade internationella flyttföretag, som flyttfirma stockholm, inkluderar husdjurs transporter bland sina tjänster och tar hand om din älskade vän före, under och efter resan.

Vanliga tjänster som du kan behöva för din husdjurs transport är:

– Djurtransport rådgivning

– Hantering av dokumentation (pass, tull …)

– Skräddarsydd kasse

  1. Flygdatum

Förmodligen kommer du och ditt husdjur att ta ett flyg när ni flyttar utomlands, om så möjligt, samma. Men tänk på att djur platser är begränsade när det gäller flygbolag som tillåter husdjur, antalet djur som tillåts i varje flyg och antalet flygningar inom en samma flygbolag som accepterar djur.  Låt din sällskapsdjur specialist veta din föredragna flyg datum och flygbolag för att tillgodose dina önskemål.

Obs: Försöka ha ett direktflyg: avgång och landning är mer obekväma för husdjur.

  1. Kontrollera vad som behövs göras med experter

Att flytta ditt husdjur från land till land innebär några hälsokontroller, ha ett aktuellt djurpass och andra viktiga kontroller. Det är viktigt att kontrollera med en professionell vad som behöver göras och tid för att göra det – till exempel måste vissa vacciner skrivas in några dagar före flygningen. I FlyttfirmaIstockholm kan vi gärna ge dig råd med dessa frågor och praktiska funktioner.

  1. Resa: att ha rätt bur

Innan du köper en bur för resan, är det viktigt att ditt husdjur mäts korrekt. Han bör ha tillräckligt med utrymme att stå utan att öronen vidrör taket och utrymme till att ligga bekvämt.

Internationella djur föreningen rekommenderar att:

  • De bör byggas med tålig material
  • Dörrar bör stängas korrekt utan att djuret kan öppna det från insidan